Je kunt reageren en daarmee dit leespel verbeteren via de knop reageer rechtsonder in het scherm!

01-03-2016 Anna schrijft:

Ik ben zeer blij met bal lon. De "a" kan alleen "kort" zijn omdat de medeklinker "l" de klankstuk afsluit. Persoonlijk vind ik de regel: "Na een korte klank (klinker) komen er twee medeklinkers" onzin. Je hebt dan ba-llon. Visueel klopt het niet en dan krijg je kinderen die "hannden" gaan schrijven. Ik hoop dat jullie deze aanpak gaan doorzetten. "Ba" is dan de "ba" van ba-ken, ba-nen enz.    

Antwoord: Ja, we gaan die lijn zeker doorzetten, want het is voor de leerling veel duidelijker. Je leert gewoon de lettergrepen zoals je ze hoort en ziet. Zo simpel is dat en zo doen we het dus.

15-07-2015 Visactiva schrijft:

Een prachtig programma! Rustig en duidelijk, en de uitspraak van de letters perfect! Mooi! Ik ga er veel gebruik van maken! Bedankt Trijntje en makers van het programma  

06-08-2105 Nathan (7 jaar)

dit is leuk

05-05-2015 Moeder van Rebecca
Vanmiddag heeft Rebecca een hele poos zitten werken met leeshetzelf op de tablet. En....op basis van de klankgebaren in het spelletje en het lijfelijk nadoen ontdekte ze dat de letter d inderdaad begint met een rondje en dan de lange stok. Daarna heeft ze nog een stukje in boekjes gelezen en het spiegelen was al een stuk minder. Wel was ze verbaasd dat ze de n en g apart gespeld kreeg te zien, maar het sloot ook wel weer erg aan bij hoe ze zelf ook leest. We hebben samen besproken dat je een aantal letters ziet, maar dat je ze bij elkaar soms anders uitspreekt. Ze vond het heel erg leuk om mee te werken en dat ze zowel de letters kon horen als het hele woord. Wel vond ze dat de ballon groter moest zijn als ze een langer woord had gelezen....tja, ze vond dus dat de beloning evenredig moest worden aan de hoeveelheid wat ze had gelezen.

Antwoord: Ja, die ballon zullen we op de verbeterlijst plaatsen!

26-03-2015, Nina Lens, SBLO Oase, Vilvoorde (BE)
De kinderen vonden het super dat er een huifkar aan bod kwam. Ze zijn nogal in de ban van zo'n karren sinds de boerderijklassen. De woordenschat van de boerderijdieren werd ingeoefend in de klas, dus dat is goed op niveau. Ik kwam daarstraks wel een 'ark' tegen en daarbij bedacht ik dat veel van mijn leerlingen dit jammer genoeg niet kennen. Dat woord is natuurlijk wel zinvol bij kinderen die christelijk worden opgevoed. De ballonnetjes op het einde van een oefening vinden ze een beloning. Ze zijn ook erg mooi! Ik heb een knopje voorzien op mijn blog zodat de kinderen zelfstandig via de klasblog naar de leeshetzelfwebsite kunnen gaan. Ze doen dit al vaak om naar de website van Bingel te gaan, om daar te oefenen.

22-03-2015 Anja Warnier, Koninklijke Visio Onderwijs, Breda
Is het mogelijk om de afbeeldingen te vergroten (pagina vullend)? De slechtziende leerlingen van Koninklijke Visio Onderwijs Breda zouden daar profijt van hebben.     

Antwoord: We hebben afbeeldingen van de thema's en reeksen wat kunnen vergroten. Het is nog niet mogelijk elke afbeelding ook pagina vullend te maken. 

20-03-2015 José Kuijpers, Mytylschool Ulingshof, Venlo
Hopelijk ben ik niet te laat, maar wij zouden graag meedoen met het zelf reeksen samenstellen. Kan ik de Ulingshofschool nog aanmelden?

Antwoord: Ja dat kan... zie pagina Extra

24-02-2015 Nancy Warmoeskerken, BUOBAO Wilgenduin, Kalmthout (BE) 
Beste Trijntje, Ik heb het snel even doorlopen en het ziet er geweldig uit. Vandaag nog breng ik de leerkrachten en therapeuten op de hoogte!! 

23-02-2015 Anne Agema, leesbegeleider, Groningen e.o.
Hallo, wat een leuk programma voor op de tablet hebben jullie gemaakt! Erg bruikbaar! Is het mogelijk meerdere accounts aan te maken via het zelfde mailadres, zou handig zijn! Heb je al genoeg mensen die meedenken over de thema's? Anders wil ik graag meedenken. 

Antwoord 1: Ja, je kunt meer leerlingen toevoegen aan één account...zie pagina Extra
Antwoord 2: Meedenkers zijn altijd welkom. Met de inbreng van de gebruikers verbeteren wij het programma.

reageer

Reactie Formulier